Viimsis eakat naist petta üritanud Rumeenia mehed peavad riigist lahkuma (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rumeenlaste auto, milles politsei neid märkas.
Rumeenlaste auto, milles politsei neid märkas. Foto: PPA

Neljapäeval tabas politsei Rumeenia kodanikud, kes üritasid mõni päev tagasi eakalt naiselt auto väidetava kriimustamise tõttu 500 eurot välja petta. Kahele mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja samuti määrati neile kolmeks aastaks sissesõidukeeld. 

Põhja prefektuur teatas, et politseiametnik märkas töövälisel ajal Saku kandis tumerohelist Mercedes-Benzi, kus istusid pettuses kahtlustatud rumeenlastele sarnased mehed. Kohale jõudnud politseipatrull tegi kindlaks, et tegu ongi otsitutega

«Mehed toimetati jaoskonda, kus neile tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld. Mees, kes püüdis naiselt raha välja petta, sai ka rahalise karistuse 950 eurot,» täpsustati teates. 

«Mehed kasutasid eakalt naiselt raha välja petmiseks alatut võtet,» nentis PPA.

Mõni päev tagasi kirjeldas üks tallinlanna sotsiaalmeedias, kuidas Viimsi poe parklas sahkerdasid kaks rumeenlast eaka proua ümber väitega, justkui naine oleks oma autoga nende oma kriimustanud. Pealtnägija sekkumise peale üks meestest ärritus ja hakkas talt politsei töötõendit ning fotode kustutamist nõudma. Kui sekkunud naine politseile helistas, hakkas kelmidel kiire põgenemisega.

«Paraku lahkusid mehed sündmuskohalt enne politsei saabumist,» võttis PPA asja kokku ning tänas parklas prouale appi läinud pealtnägijat. 

«Paraku näeme, et suviti on meie teedel, tänavatel ja parklates rohkem ringi liikumas halbade kavatsustega inimesed. Kui varasemalt on petturid erinevatel ettekäänetel pakkunud inimestele kas kingitusena või ostmiseks köögitarvikuid, siis nüüd on nad oma nö taktikat muutnud ja püüavad inimesi hoopis avarii põhjustamises süüdi lavastada. Ka on murettekitav petturite agressiivne käitumine, kus peale kingituse või kauba üleandmist on hakatud inimestelt nõudma raha ja on isegi mindud inimeste kodudesse või sõidutatud neid pangakontorisse, et saada mingigi osa rahast,» kirjutas prefektuur postituses, lisades, et taoliste asjade müüki või kingituse pakkumist politsei keelata ei saa, seda enam, kui inimene võtab vastu või ostab eseme vabatahtlikult.

«Meie soovitus on siiski kaupa osta kindlate ettevõtjate käest, sest kauba soetamine võõraste käest ei anna ostjale mingisugust garantiid kauba kvaliteedi osas. Samuti ei tasu võtta võõrastelt vastu kingitusi,» hoiatas politsei. «Kindlasti sekkume juhtudel, kui kelmid on agressiivsed ja inimene tunneb end häirituna või kui hakatakse läbi pettuste inimestelt nõudma raha. Palume ka edaspidi kahtlastest inimestest ja sõidukitest politseid koheselt teavitada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles