NÄDALA PERSOON ⟩ Züleyxa Izmailova: mina ajan oma asja, olgu erakonna nimi, mis tahes (12)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Riigikogu keskkonnakomisjoni uus esimees Züleyxa Izmailova on eelarvamustega harjunud ning on valmis pidevalt tõestama, et roheteemad on tal hinges, mitte moe pärast jutuks võetud.
Riigikogu keskkonnakomisjoni uus esimees Züleyxa Izmailova on eelarvamustega harjunud ning on valmis pidevalt tõestama, et roheteemad on tal hinges, mitte moe pärast jutuks võetud. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu parkla asemel vuliseb purskkaev, lapsed kiiguvad ja jooksevad ringi ning heleroheliste puude vilus istuvad pingil jutuajamisse süvenenud inimesed. Valged tuvid kiirustavad taeva poole koos siniste liblikatega, puu tagant piilub uhke isane hirv ja parlamendihoone rõdul laulab Freddie Mercury... Sellisena kujutas Züleyxa Izmailova (37) ette oma «kontorit» aastal 2019 riigikogu valimiste ajal tehtud pildil. Riigikogusse jõudmiseni läks veel neli aastat, kuid nüüd viimaks on Izmailoval oma kabinet ja mõte teha parlamendi parklast üks kena park pole kuhugi kadunud.

Kas olite juba jõudnud leppida tagasilöögiga, et teist valimistulemuste järgi riigikogu liiget ei saanud?

Olin leppinud ja tegin ka plaanid vastavalt. Võtsin suve vabaks ja eesmärgiks teha mitte midagi, võtta aega molutamiseks ja puhata. Ootasin juba, et lastel kool läbi saaks. Aga nagu öeldakse, et inimene teeb plaane, aga...

Olin täiesti rahul ka maaelukomisjoni liikme rolliga. Olin seal juba paaril istungil osalenud ja mulle sobisid need teemad. Otsustasin mitte tormata ega võtta juurde lisakohustusi ja muid projekte, et saaks rahulikult sisse elada.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles