Ratas: juhatus tegi kõige lihtsama otsuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas Keskerakonna juhatuse koosolekult lahkumas.
Jüri Ratas Keskerakonna juhatuse koosolekult lahkumas. Foto: Toomas Huik

Riigikogu aseesimees, Keskerakonna fraktsiooni liige Jüri Ratas leidis, et juhatus tegi Kalle Laanetit välja visates kõige lihtsama, ent paraku mitte parima otsuse.

«Loomulikult juhatuses oli omajagu emotsiooni, kuid kahjuks tuleb öelda, et vähe diskussiooni, mida ei soovitud arendada,» leidis Ratas, kes ise juhatusse ei kuulu, kuid oli eilsel istungil kohal.

«See oli kõige (lihtsam) kergem otsus, mida sai juhatus langetada selles keerulises situatsioonis, kuid mis kaugeltki ei ole parim otsus erakonna jaoks. Keskerakonna jaoks olnuks parim otsus see, mida langetas ka fraktsioon, et erakond peaks säilima ühtsena,» sõnas Ratas. «Keskerakonna juhatus ei näinud selles ühtsuses nii suurt väärtust ja see on kahetsusväärne.»

Ratas ütles, et Kalle Laaneti jätkamine fraktsioonis on Laaneti enda otsus. «Muidugi ma sooviks, et ta selles fraktsioonis jätkaks, aga mõistan ka väga hästi, kui ta ei jätka.»

Ratas on palju mõelnud ka enda jätkamise või lahkumise peale Keskerakonnast, kuid otsust pole ta veel teinud. «Kuni eilseni ma seisin väga selgelt ühemõtteliselt, tegin kõik selleks, et erakond kokku jääks. Eilne otsus oli pettumus ja üllatus, sest ma olin veendunud, et erakond jääb kokku. Olen igal juhul ühtse Keskerakonna eest. Hakata täna midagi teistmoodi ütlema on keeruline. See tuleb enda jaoks selgeks mõelda.»

Et Keskerakonna juhatus eile toetas Laaneti eest seisnud Ratase kandidatuuri riigikogu aseesimehe kohale, ei pidanud ta kummaliseks.

«Mina ausalt öeldes ei tea, kas Edgar Savisaar mu kandidatuuri toetas või mitte, ma ei olnud sel hetkel juhatuses, kui seda otsustati. Aga ju ta seda toetas, kui see juhatuses leidis heakskiidu,» arvas Ratas.

«Ma olen riigikogu aseesimehena töötanud 5 aastat. Minu fraktsioonikaaslased kindlasti teavad, mis on minu plussid ja mis miinused. Seda teab ka enamik riigikogu liikmeid, kui nad peavad seda valikut neljapäeval tegema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles