Lang: spordiregister muutub Eesti spordielu keskmeks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Rein Lang ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et lõplikult valminud Eesti Spordiregister peaks kujunema kohaks, mille vastu peaks huvi tundma nii treenerid kui ka lapsevanemad.

Riiklik spordiregistri andmebaas aadressil www.spordiregister.ee kogub ja pakub infot Eesti spordiorganisatsioonide, klubide, treenerite ja harrastajate kohta. Register hõlbustab kultuuriministeeriumi ja spordi katusorganisatsioonide tööd tegevuse korraldamisel ja järelvalve teostamisel.

Ühtlasi peaks andmebaas pakkuma lapsevanematele usaldusväärse võimaluse kontrollida, mis on nende lapse treeneri tegelik kvalifikatsioon. Treeneril on aga kasulik enda kvalifikatsiooni puudutav teave pidevalt värskena hoida.

«Tahame selle aasta sügiseks jõuda seisu, et kui sind ei ole spordiregistris, siis tegelikult ei ole sind olemas. Kõik (treenerid ja spordiorganisatsioonid – toim.), kes tahaksid riigilt toetust saada, peaks sellega arvestama, et meie jaoks on alusandmed nüüd spordiregistris. Me saame sealt adekvaatse pildi selle kohta, kuidas eesti spordielu tegelikult käib,» ütles Lang.

Tänase eelnõuga anti Spordiregistri andmete töötlemise õigus Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles