Kaitseväekolonn liigub Läänemaalt pealinna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Täna lõpeb Kiltsi lennuväljal, Läänemaal logistikapataljoni väliharjutus «Roolivõim 2012» ja üksuse kolonnid alustavad koduväeossa Tallinnasse liikumist keskpäeval.

Kuni kümnest kaitseväe sõidukist koosnevad logistikapataljoni kolonnid liiguvad kell 12-18 marsruudil Kiltsi lennuväli - Haapsalu – Vana-Haapsalu maantee - Niitvälja - Paldiski maantee - Keila - Paldiski maantee – Tallinn, teatas kaitseväe peastaap.

Viiepäevasel õppusel harjutasid ajateenijatest sõjaväelogistikud tegutsemist olukordades, kus motoriseeritud rännakul puruneb sõidukil rehv, teel leitakse takistus, satutakse liiklusõnnetusse või kui tuleb evakueerida katkist sõidukit. Samuti harjutati kolonnide julgestamist ja tegutsemist sattumisel vaenlase varitsusele.

Logistikapataljonis teenib praegu 138 ajateenijat. Väliharjutusele «Roolivõim 2012» järgneb kolmenädalane allüksusekursus, kus ajateenijatest sõjaväelogistikud õpivad transpordivahenditega allüksuste maastikule paigutamist ja tegutsemist eri taktikalistes situatsioonides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles