Padar ja Ansip leidsid usaldushääletusel jumet

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Nii sotside liider Ivari Padar kui Reformierakonna juht Andrus Ansip leidsid, et vajadusel võib siduda negatiivse riigieelarve vastuvõtmise usaldushääletusega.


«Me ei ole praegu valitsuses arutanud, kuidas valitsus sooviks seda eelnõu menetleda riigikogus, kuid usaldusega sidumise ettepanek on täiesti arvestatav,» rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil.

«Meie jaoks on tähtis ja oluline, et veebruarikuu jooksul oleks esitatud eelnõu riigikogus menetletud, saanud seaduse jõu. Kui me ei näe teist võimalust, kui ainult usaldushääletuse kaudu seda vastu võtta, siis tuleb seda nii teha,» sekundeeris Padar.

Ansip märkis siiski, et valitsusel ei ole soovi diskussiooni kuidagi maha suruda.

Padari sõnul tuleb riigieelarve muudatuse sidumine usaldushääletusega arutusele täna kell 16 jätkuval valitsuskabineti istungil.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ütles teisipäeval, et erakond on teinud ettepaneku siduda kärpepaketi vastuvõtmine usaldushääletusega, sest see võimaldaks tavalisest kiiremini edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles