Keskerakond 2013. aasta valimistel valimisliitudes ei osale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna piirkonna juhid otsustasid laupäeval Tallinnas toimunud kohtumisel mitte osaleda 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel valimisliitudes ning osaleda kõikjal erakonna nimekirju kasutades.

«Täna olid koos piirkondade juhid üle Eesti, muude teemade hulgas arutleti juba ka tõsiselt tegevusplaani 2013. aasta kohalikeks valimisteks ning lisaks püstitati eesmärk panna välja nimekiri kõigis kohalikes omavalitsustes üle riigi,» rääkis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal partei pressiesindaja teatel.

Toobali sõnul leidsid piirkondade juhid, et kindlasti tuleb valimistel välja panna Keskerakonna nimekirjad ning mitte minna valimisliitude moodustamise teed. «Leian, et tehti õige otsus minnes kohalikele valimistele ühtse meeskonnana Keskerakonna nime all. Valimisliidud on kahtlemata heaks võimaluseks poliitikas osalemiseks, kuid erakondliku kuuluvusega kandidaadid ei peaks seda võimalust kasutama. Erakonna nimekirja eelistamine annab suurema kindlustunde ka valijale, sest erakondade programm, seisukohad ja lubadused ei muutu üle öö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles