Rahvaliit: linnaosade liitmine on oht demokraatiale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Eestimaa Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse juhi Lauri Läänemetsa hinnangul on linnaosade kaotamine oht demokraatiale.

Rahvaliidu hinnangul ei tohi inimeste otsustusõigust piirata, vaid eesmärk peab olema selle suurendamine, vahendas erakonna pressiteade.

«Tegelikkuses on vaja rohkem otsustamist viia linnaosade tasandile,» ütles Läänemets, lisades, et liitmine võib suurendada korruptsiooni ja viib otsustamise inimestest kaugemale.

Läänemets märkis, et linnaosade muutmine osakondadeks viib tsentraliseeritud juhtimiseni ning inimeste kohapealne otsustamine ja võimalus kaasa rääkida kaob. Ta lisas, et reform ei anna märkimisväärset kokkuhoidu, vaid tõstab linnaelanike
kulutusi.

Läänemetsa sõnul tuleb alustada aruteludega, et koostada pealinna seadus, millega
määratletakse kaasava linnavalitsemise põhimõtted.

«Tallinna linn peaks tegelema küsimusega, kuidas linnaosadele enam õigusi anda, mitte seda võtta,» sõnas Läänemets.

«Lubamatu on Tallinna linnavolikogu kava, mille kohaselt soovitakse reform lõpule viia selle aasta 1. juuliks. Nii kiiresti ei ole võimalik reformi teostada, kui eesmärgiks on inimeste heaolu tõstmine. Kõigepealt peab kuulama, mida tallinlased sellest arvavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles