IRL: Tallinna linnaosade ja halduskogude kaotamine on sigadus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liit.
Isamaa ja Res Publica Liit. Foto: .

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna piirkonna juhatus taunib pealinna valitseva Keskerakonna tegevust oma võimu tsementeerimisel, kohkumata sel eesmärgil asumast likvideerima linnaosasid ja laiali saatma linnaosa elanike esinduskogusid.

IRL on nõus sellega, et senised linnaosavalitsused, mis meenutavad rohkem parteikontoreid ja poliitbroilerite inkubaatoreid, tuleb kujundada ümber poliitikavabadeks teenindusbüroodeks, vahendas erakonna Tallinna volikogu fraktsiooni pressiesindaja

Küll on IRL resoluutselt vastu linnaosade ja nende halduskogude kaotamisele.

«Kõhklemata sülitada põlistallinlaste kodukanditundele, üritab Savisaar & Co
paaniliselt «päästa» enda jaoks sügisesi kohalikke valimisi,» märkis IRLi Tallinna
piirkonna juhatuse liige Ken-Marti Vaher.

«Välja kujunenud identiteediga linnaosad, nagu Pirita, Kristiine ja Nõmme soovitakse ohverdada Keskerakonna valimisvõidu altarile. Samas pani Vitsuti jutt linnaosade juhtimise depolitiseerimisest ehk kümnete keskerakondlaste lahtilaskmisest seda öeldes muigama isegi Vitsuti enda,» lisas Vaher.

Vaher sõnas, et kui linnaosavalitsuste muutmine täielikult apoliitilisteks teeninduspunktideks tuleb kohalikele elanikele ainult kasuks, siis halduskogude kaotamise tulemusel jäävad inimesed kohapeal ilma võimalusest ise otsustada mitmeid oma linnaosa asju.

IRL leiab, et kohapealse esindus- ja osalusdemokraatia lämmatamisega satub Tallinn oma arengus tagasi täitevkomiteede ajastusse, mis aga näib Edgar Savisaarele vägagi sobivat.

Vaher märkis, et kuigi Savisaar üritab linnaosade kaotamisega muuta kohalikud valimised Tallinnas sisuliselt linnapea-valimisteks, ei arvesta tänane linnapea sellega kaasnevate ohtudega.

«Oht Savisaare jaoks on teiste erakondade tugevad esinumbrid,» lausus Vaher. «Olgu tallinlased mureta, need astuvad jõuliselt sügisel Savisaarele vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles