Olerex: kriitiline hinnatase sunnib kütuseostu vähendama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex
Olerex Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul on kütuse hind saavutanud eratarbijate jaoks kriitilise taseme, mis sunnib selle ostmist vähendama.

«Mootoribensiini müüki mõjutab kindlasti kõrge hind. Nagu 2008. aasta suvel, on bensiini hind saavutanud eratarbijate jaoks kriitilise taseme, mis sunnib kütuse ostmist vähendama,» ütles Moppel. «Lisaks sellele mõjutab mootoribensiinide müüki pikaajaline trend, kus bensiini tarbimine on kogu Euroopas saavutanud oma lae ja pöördunud pikaajalisse aeglasse langusse.»

Esimeses kvartalis on kütuse jaemüük Moppeli sõnul traditsiooniliselt aasta kõige madalam. Nii on ka 2012. aastal. Olerexis on diislikütuse müük Moppeli sõnul võrreldes 2011. aasta esimese kvartaliga kasvanud ligi seitse protsenti ja mootoribensiini müük vähenenud ligi ühe protsendi võrra. Müügimaht kokku on 2011. aastast suurem.

Diislikütuse müügimahud põhinevad Moppeli selgitust mööda mootoribensiinist enam äriklientidel ja siin näeb Olerex müüdavate koguste järkjärgulist kasvu. Selle taga on nii kõigi kaupade sisetarbimine kui ka jätkuvalt aktiivne kaupade eksport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles