Saar: loodan, et reitingud sunnivad valitsuse dialoogile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Indrek Saar avaldas lootust, et muutused erakondade reitingus ja valitsuse toetuse kahanemine sunnivad viimast dialoogile kodanikuühiskonnaga.

«Usun, et muutused reitingus saavad tendentsiks, kui valitsuskoalitsioon praegusel kursil jätkab,» leidis ETV saates «Foorum» ka Tallinna linnavolikogu esimees keskerakondlane Toomas Vitsut, kelle hinnangul ei ole reitingumuutusi tinginud mitte maailmavaatelised vastandumised, valitsuse ignorantsus, mis on muutnud inimeste hulga, kes ei vali ühtki erakonda nii suureks kui 37 protsenti.

Reformierakondlane Remo Holsmer pareeris kriitikat sellega, et tema on valdavalt kuulnud seda, et üks mees tahab kangesti peaministriks saada, aga mida siis teistmoodi soovitakse teha, kas muuta senist edu toonud maksupoliitikat, seda pole ta kuulnud.

Kui IRLi eestseisuse liige Liisa Pakosta süüdistas sotsiaaldemokraate väheses arvutamisoskuses, pidades silmas, et sotside tehtud riigieelarve ettepanekud ei olnud tema arvates tasakaalus, vastas Indrek Saar, et varem ei ole keegi neid ebaadekvaatseks nimetanud ning küsimus on olnud maailmavaateline.

«Kui tuleme arvutamise ja raskete otsuste juurde, mida IRL väidet jätkuvalt teeb, siis teie üks väga populaarne lubadus, mis enne valimisi andsite, «Kodukulud alla!», on pöördunud täielikuks farsiks, kui te natukene arvutaksite, kui suurt osa Eestist tegelikult see maamaksust vabastamine puudutab, mida see tähendab kohalike omavalitsuste jaoks, saaksite aru, et see on kübaratrikk, kus numbritega ei ole suurt midagi pistmist,» lausus Saar.

Samuti tõi ta välja, et kui Pakosta rõhutas IRLi südameasjadena eesti keele ja kultuuri säilimist, siis samas ei ole valitsus, kuhu ka IRL kuulub, suutnud kokku leppida, mis saab Eesti Rahva Muuseumist, kunstiakadeemiast ja ka vabaõhumuuseumist.

Esimesele saateküsimusele, kas toetate valimisea langetamist? vastas jaatavalt 10,7 ja eitavalt 89,3 protsenti 504 helistanust ning teisele saateküsimusele, kas lapsevanem võiks saada valimistel lisahääle? vastas jaatavalt 24,8 ja eitavalt 75,2 protsenti 842 helistanust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles