Transpordiamet: sõitjate arv ühissõidukites ei ole oluliselt kasvanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul ei ole sõitjate arv bussides, trammides ja trollides oluliselt kasvanud, kuigi silma järgi on linna tänavatel sõiduautosid vähemaks jäänud.

«Sellist tendentsi, nagu oleks ühistranspordi kasutajate arv viimasel ajal kasvanud, me küll ei ole täheldanud,» märkis Harjo.

Tema sõnul sõltub autode arv linna tänavatel kellaajast, nädalapäevast ja ilmselt veel mingitest teguritest. Isikliku kogemuse põhjal mainis ta, et näiteks kolmapäeva hommikul tööle tulles oli autosid liikluses tõesti suhteliselt vähe, kuid täna jälle hoopis rohkem.

Harjo lisas veel, et aasta algusega võrreldes ei ole viimasel ajal kasvanud ka erinevat liiki sõidupiletite ja perioodikaartide soetamine. Ka see näitab, et ühissõidukite kasutamine ei ole suurenenud.

Transpordiamet saab hakata pidama täpsemat statistikat sõidukite arvu üle siis, kui läheb käiku liiklusvoogude jälgimine suurematele ristmikele paigaldatud ja veel paigaldatavate kaamerate abil. Tõenäoliselt hakkab see süsteem tööle aprillis.

Tallinna autobussikoondise avalike suhete juht Sirje Roht mainis, et silma järgi hinnates ei ole bussisõitjate arv viimasel ajal muutunud, kui eelmise nädala koolivaheaeg välja arvata, sest siis oli bussid märgatavalt tühjemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles