Aserbaidžaan eitas Iisraeli lubamist oma õhubaasidesse

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävituslennuk. Illustratiivne foto.
Hävituslennuk. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaan lükkas täna tagasi USA ajakirjas Foreign Policy esitatud väited, nagu oleks riik võimaldanud Iisraelile ligipääsu oma õhubaasidele.

Eile ilmunud artikkel baseerub anonüümseks jäävate USA vanemdiplomaatide ja sõjaväeluureallikate väidetel, kes muuhulgas sõnavad, et Iisraeli ja Aserbaidžaani vaheline koostöö võib suurendada ohtu, et Iisrael Iraani ründab.

Artiklis seisab veel, et juurdepääs Aserbaidžaani lennujaamadele võib Iisraelile anda Iraani tuumarajatiste ründamisel logistilised eelised. Iisrael kahtlustab Iraani tuumarelvade väljatöötamises, Iraani enda sõnul on tuumaprogramm aga läbinisti rahumeelne

Aserbaidžaani kaitseministeerium lükkas ajakirjas esitatud väited ümber. «Antud informatsioon on absurdne ja alusetu,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Teimur Abdullajev AFP-le.

Riigi presidendikantselei vanemametniku sõnul on sellised spekulatsioonid tehtud Aserbaidžaani ja Iisraeli vaheliste suhete kahjustamiseks.

«Me oleme seda korduvalt rõhutatud ja me kordame veel üks kord, et Aserbaidžaani territooriumilt Iraani-vastaseid rünnakuid ei tule,» sõnas presidendi esindaja Ali Hasanov Bakuus ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles