Ansip: Savisaar peaks võtma Parbuse kohtuotsuse järel vastutuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov

Peaminister Andrus Ansip ütles Vikerraadio saates «Reporteritund», et Tallinna linnapea Edgar Savisaar peaks Ivo Parbuse süüdimõistmise järel võtma poliitilise vastutuse ja tagasi astuma.

«Kuna süüdimõistetute näol on tegemist Savisaare kõige lähemate kaasvõitlejatega, siis arvan, et siin on koht, kus peaks väga tõsiselt kaaluma poliitilise vastutuse võtmist,» sõnas Ansip vastuseks küsimusele, kas Savisaar peaks tagasi astuma.

Peaministri sõnul peab iga korruptant Eestis arvestama, et ükskord langetatakse tema suhtes õiglane kohtuotsus.

Harju maakohus karistas täna Tallinna linnaametnikku Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Eesmaa: Ansip näidaku vastutuse võtmisel eeskuju

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa avaldas Ansipi väljaütlemisele vastuseks teate, milles leidis, et ka peaminister ning ministrid peaksid vastutama oma alluvate tegevuse eest.

«Kui peaminister soovitab Tallinna linnapeal tagasi astuda, siis parlamendiliikmena soovitan ka ministritele sama,» märkis Eesmaa. «Keegi peaks võtma poliitilise vastutuse elamislubade skandaali eest, kuriteokahtlustuse saanud kaitsepolitseinike eest ja ka maanteeametis toimuva eest.»

Eesmaa hinnangul langeb poliitiline vastutus just peaministrile, kui ministrid seda enda kanda ei võta. «Seega peaks valitsusjuht näitama eeskuju ning nii sõnad kui teod kokku viima,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles