Koondatu ei pea kohe tööturuameti ukse taha tormama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Tallinna tööturuametis.
Inimesed Tallinna tööturuametis. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht
Tööturuameti Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu soovitab töötuks jäänutel enne tööturuameti ukse taha tulekut veidi mõelda ja oma soovid välja selgitada.

Sarapuu rääkis Vikerraadio saatele «Huvitaja», et tööturuametisse tuleb tihti inimesi, kes küsivad koolitust. Mida nad õppida soovivad, nad öelda ei oska. See kulutab Sarapuu sõnul tööturuameti konsultantide aega ja pikendab järjekordi.

«Ma ise soovitan pärast töösuhte lõppu kuskil kuu aja jooksul enda mõtteid natukene korrastada ja siis meile tulla,» ütles Sarapuu. Kuhugi kiiret ju ei ole, tihti saavad inimesed koondamishüvitist ja haigekassa kindlustus kehtib kaks kuud pärast töösuhte lõpetamist.

Asjaajamist lihtsustab ja aega säästab ka see, kui inimesel on tööturuametisse tulles kaasas kõik vajalikud dokumendid. Töötuna arvele võtmise korral on tarvis isikuttõendavat dokumenti, tööraamatut, töösuhte lõpetamist näitavat dokumenti ning koondamise puhul ka tööandja tõendit viimase kolme kuu makstud tasu ja kinnipeetud töötuskindlustushüvitise kohta.

Et vältida järjekorras seismist soovitas Sarapuu tööturuametisse pöörduda nädala teisel poolel või pärastlõunasel ajal. Esmaspäeval-teisipäeval ja hommikuti on järjekorrad praegu üsna pikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles