Sillar: Simmi soov saada maksimumkaristust ei saa olla tõsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sillar usub, et Simmi soov saada maksimumkaristust ei saa olla tõsi.
Sven Sillar usub, et Simmi soov saada maksimumkaristust ei saa olla tõsi. Foto: Mihkel Maripuu

Riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatava Heete Simmi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar peab täna Postimehes ilmunud väidet, nagu sooviks riigireetmises kahtlustatav Herman Simm enda karistamist kokkuleppemenetluses maksimumkaristusega, ebatõenäoliseks.

«Kokkulepe kriminaalmenetluses on alati mõlema osapoole kompromiss. On mõeldamatu, et süüdistatav võtaks endale kokkuleppega maksimaalse karistuse,» ütles BNSile Sven Sillar.

«Kui aga ajalehes avaldatud teave vastab tegelikkusele, siis on see prokurörile selge märk, et inimese psüühikaga ei pruugi kõik korras olla. See on märk, et oleks vaja korraldada kohtupsühhiaatriline ekspertiis,» nentis Sillar.

Sillari sõnul on Herman Simmi senine käitumine teadolevalt olnud igati adekvaatne, mistõttu tõenäoliselt on tegemist siiski väärinfoga.

Postimees kirjutas täna, et riigiprokuratuur peab otsustama, kas nõustuda Herman Simmi ettepanekuga mõista talle kokkuleppe korras 15-aastane vangistus. Ajalehe väitel on Simm uurijatele öelnud, et nõustub teda ähvardava 15-aastase vangistusega.

Riigiprokuratuuril võimaldaks Simmi süüasja lahendamine kokkuleppemenetluses vältida pikka ja läbi mitme kohtuastme käivat kohtuprotsessi, kus kümnetele riigisaladusi sisaldavatele toimikutele peavad ligi pääsema advokaadid, kohtusekretärid ja muud ametnikud, kel muidu ligipääsu riigisaladustele ei ole.

Riigireetmises süüdimõistmisel võimaldab karistusseadustik määrata süüdlasele 3-15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles