Ivanov hindab Bideni üleskutset parandada suhteid Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden (vasakul) ja Venemaa asepeaminister Sergei Ivanov täna Münchenis.
USA asepresident Joe Biden (vasakul) ja Venemaa asepeaminister Sergei Ivanov täna Münchenis. Foto: AP / Scanpix

Vene asepeaminister Sergei Ivanov väljendas täna positiivset suhtumist USA asepresidendi Joe Bideni üleskutsesse anda Washingtoni ja Moskva suhetele uus start.


«Väga positiivselt,» kiitis Ivanov Müncheni julgeolekukonverentsil vastuseks ajakirjanike küsimusele, kuidas ta suhtub Bideni eilsesse kõnesse, milles lubati USA välispoliitika tooni muuta ja leiti, et suhetes Venemaaga «on aeg vajutada 'reset'-nuppu».

Ivanov kohtub täna julgeolekukonverentsi raames Bideniga. See on kahe riigi esimene kõrgetasemeline kohtumine pärast USA uue presidendi Barack Obama ametisseastumist.

Moskva signaalid Obama administratsioonilt oodatavate suhete kohta on olnud seni väga vastukäivad.

Ivanov esines reedel Münchenis lepitustotsivas toonis, kinnitades, et Venemaa loobub rakettide paigutamisest Kaliningradi, kui USA revideerib plaani rajada raketikilbi osised Poolasse ja Tšehhi.

Samas on Moskva sel nädalal teatavaks saanud Kõrgõzstani USA õhujõudude baasi sulgemise taga.

Münchenis seni tehtud avaldused osutavad, et president George W. Bushi ajal raketikilbiplaani ja Vene-Gruusia sõja tõttu pingestunud suhted võivad hakata paranema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles