Michal: riigiametniku töö võiks sobida väikelaste vanematele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus seaduseelnõu lubab väikelaste vanematele mitmeid soodustusi.
Uus seaduseelnõu lubab väikelaste vanematele mitmeid soodustusi. Foto: SCANPIX

Avaliku teenistuse seadust tutvustanud justiitsminister Kristen Michal rõhutas, et riigiametniku elu peaks sobima noorematele inimestele, kellel on väikeseid lapsi ja kes vajavad seetõttu rohkem kaitset.

«Siin on päris palju plusse just neile, kes tahavad pikalt avalikus teenistuses tegutseda ja kes on huvitatud uutest väljakutsetest. Täpselt samamoodi ka võib-olla noorematele inimestele, kellel on väikeseid lapsi ja kes vajavad seetõttu rohkem kaitset,» rääkis justiitsminister täna uue avaliku teenistuse seaduse eelnõu esimesel lugemisel riigikogus.

Ta lisas, et kui Eesti riik kulutab iga aasta palju raha selleks, et olla pere- ja lastesõbralik, siis kindlasti võiks avalik teenistus ka selles osas olla eeskujuks.

Avaliku teenistuse seaduse laste- ja peresõbralikkusest rääkides tõi Michal näite, et eelnõusse on lisatud sätted, mis annavad koondamise, ametikohale sobimatuse ning töövõime vähenemise tõttu vabastamise kaitse ametnikule, kes on rase või kes kasvatab alla kolmeaastast last.

«Koondamissituatsioonis on antud eelisõigus isikule, kes kasvatab alla 7-aastast last, õigusvastasel teenistusest vabastamisel on ette nähtud rasedale ja alla 7-aastast last kasvatavale vanemale suurem hüvitis,» rääkis minister. Ka on õigusvastasel teenistuses vabastamisel õigus nõuda ennistamist rasedal ja isikul, kes kasvatab alla 7-aastast last. Lisaks on ette nähtud erisuste tegemine kuni kolmeaastast last kasvatavale vanemale valveaja kohandamisel, ületunnitöö tegemisel ja öisel ajal ning riigipühal töötamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles