ERMi rahastamisotsust ei tulnud ka eile

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseum peaks kavade kohaselt kerkima Tartu piirile Raadi järve äärde.
Eesti Rahva Muuseum peaks kavade kohaselt kerkima Tartu piirile Raadi järve äärde. Foto: Eesti Rahva Muuseum.

Eesti Kultuurkapital arutas eile jälle Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ehituse rahastamisvõimalusi, kuid otsuseni ei jõutud.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et arutelud jätkuvad ja järgmine kultuurkapitali korraline koosolek toimub 30. mail.

Kultuuriminister Rein Langi hinnang on endiselt, et kogu kultuurikapitali raha tuleks suunata ERMi ehitamise toetamiseks.

Lang kinnitas veebruaris, et  ERMi uue hoone rajamist rahastab kultuurkapital peaaegu täies ulatuses ning täiendavaid summasid eelarvest praeguse rahastamisskeemi järgi eraldada vaja ei ole.

Rektorite Nõukogu on juhtinud tähelepanu, et 2008. aasta sügisel kokku, et ERM saab sihtfinantseeringust 75 protsenti ja ülejäänud raha läheb Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) saalikompleksi ehituseks.

29. veebruaril kinnitatud kultuurkapitali eelarves on kultuuriobjektide rahastamiseks ette nähtud ligi 5,7 miljonit eurot, mis plaani kohaselt peaks täielikult ERMi ehituseks minema.

Kultuurkapitali juhataja Raul Altmäe ütles toona Postimehele, et kuna Kumu on valmis, peaks kultuuriobjektide ehituseks ette nähtud 5 738 040 eurot minema vaid ERMi ehituseks, kuid otsus pole veel kindel.

Vastavalt hasartmängumaksu seadusele eraldatakse 63 protsenti kultuurkapitalile laekuvast hasartmängumaksust kultuuriehitistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles