Victor Hugo kollektsiooni hind kerkis oksjonil 3,2 miljoni euroni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victor Hugo (1802-1885)
Victor Hugo (1802-1885) Foto: Wikipedia.org

Oksjonimaja Christie’s müüs maha Prantsuse kirjaniku Victor Hugo ja tema järeltulijate kollektsiooni kuulunud esemeid, mille koguhind kerkis 3,2 miljoni euroni.

Oksjonil vahetas omanikku enam kui 400 eset, mille seas oli raamatuid, maale, kirju, fotosid ja mööblit ning muid asju, teatas oksjonimaja pressiteenistus.

Lisaks maailmakuulsale kirjanikule olid need seotud tema poja Charlesi, pojapoja Georgesi ja pojapojapoja Jeaniga. Kogu esialgseks hinnaks prognoositi miljon eurot.

Oksjon meelitas kokku huvilisi tosinast riigist. Ka olid kohal Pariisis asuva Victor Hugo muuseumi ja Prantsusmaa rahvusraamatukogu esindajad.

Kõige kallimalt müüdi maha aastast 1850 pärit Victor Hugo joonistus «Souvenir de Belgique» («Mälestus Belgiast»). Selle hinnaks pakuti esialgu 50 000 – 80 000 eurot, kuid lõpuks müüdi pilt ühele Euroopa kunstigaleriile maha 409 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles