Tsahkna: las ministrid hauvad kärpelahendusi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna sõnul tasub praegu lasta ministritel teha oma tööd, mitte hakata spekuleerima teemadel, kas peaks langetama õpetajate palka või kärpima pensionitõusu.


«Las ministrid teevad praegu oma tööd. Kärpe suurustes on kokku lepitud. Nüüd on küsimus, kuidas seda rakendatakse,» ütles Tsahkna Postimees.ee'le.

Ta meenutas, et valitsus arutab teemat põhjalikumalt täna kell 17 algaval kabinetiistungil ning eelnevad spekulatsioonid oleks asjatud.

«Iga minister tegeleb praegu oma haldusalaga. Kas lahendused ühte, teist või kolmandat pidi, selgub kabinetis.»

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimehe Keit Pentuse sõnul jääb üleskutsetest õpetajate palgakasv ja pensionite tõus ühtlustada mulje, et tahetakse asuda pensione vähendama.

Noore Õpetaja Huviklubi, Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) ja Eesti Lastevanemate Liit tegid valitsusele avaliku pöördumise, milles kutsuvad valitsust tõstma õpetajate palka võrdselt pensionitega.

Kui lahutada aasta alguses 8 protsenti tõusnud õpetajate palgast maha 7-protsendine kärbe, peaks nende palgatõus jääma 2-3 protsendi kanti.

Võimuliit otsustas eelmisel nädalal, et lubatud 14 protsendi asemel jääb pensionitõus tänavu 5 protsendi tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles