Arvatava varga omakohtu korras surmanud mehed said šokivangistuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus karistas lõppeval nädalal šokivangistusega kaht meest, kes süüdistuse järgi surmasid neist ühe korterisse tunginud arvatava varga.

Kohus mõistis 26-aastase Aleksandri ja temast aasta noorema Paveli süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises ning ettevaatamatusest surma põhjustamis ja määras mõlemale lühimenetluse korras nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Sellest kolm kuud tuleb meestel reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi viieaastase katseajaga.

Ühtlasi mõistis kohus meestelt välja sundraha ja menetluskulud.

Süüdistuse järgi tungisid purjus Aleksandr ja Pavel 2008. aasta augustis kallale mehele, kes väidetavalt oli varem püüdnud tungida Aleksandri korterisse. Aleksandr ja Pavel peksid ohvri armutult läbi, tekitades talle üliraskeid vigastusi. Kuigi kiirabi viis kannatanu peagi haiglasse, ei suutnud meedikud tema elu päästa ja mees suri järgmisel päeval.

Hiljem kohtuistungil tunnistasid mõlemad mehed end süüdi. Nii Aleksandr kui ka Pavel olid varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles