Vene kommunistid avaldasid meelt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 2000 Venemaa kompartei toetajat korraldas täna Moskva kesklinnas Puškini väljakul meeleavalduse, et protestida Venemaa territooriumile kavandatava NATO varustuskeskuse vastu.

NATO ja Venemaa peavad kõnelusi laadimisbaasi rajamisest Uljanovski äärelinnas asuvale lennuväljale, eesmärgiks alliansi veoste äratoomine Afganistanist, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Kavatsus on aga kaasa toonud paljude venemaalaste vastuseisu, kuna nende hinnangul pole see Venemaa rahvuslikes ja julgeoleku huvides, kuigi Kreml on väitnud vastupidist, kinnitades, et alliansi sõjalist või tsiviilpersonali logistikakeskusse ei lubataks.

Ka avaldati demonstrantsioonil meelt hiljutiste parlamendi- ja presidendivalimiste vastu. Samuti kritiseeris kommunistide juht Gennadi Zjuganov teravalt Venemaa liitumist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), leides, et tähendab tagasilööki kohalikule lennundusele ja tööstusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles