Lugejad: parim minister on Urmas Paet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse liikmed välisminister Urmas Paet, peaminister Andrus Ansip, majandusminister Juhan Parts, rahandusminister Jürgen Ligi.
Valitsuse liikmed välisminister Urmas Paet, peaminister Andrus Ansip, majandusminister Juhan Parts, rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Postimehe üleskutsele hinnata, kes ministritest on valitsuses oma tööga kõige paremini hakkama saanud, vastanud lugejate meelest on kõige tublim olnud välisminister Urmas Paet.

Kommentaariumis avaldatud arvamuste põhjal moodustus parimate ministrite esikolmik: rahandusminister Jürgen Ligi sai 26 toetushäält, peaminister Andrus Ansip 31 häält ning välisminister Urmas Paet 52 häält.

Kõik nad esindavad valitsuses Reformierakonda, esimese IRLi ministrina jõudis 4. kohale haridusminister Jaak Aaviksoo, kes sai 17 toetushäält. Valitsuse ainus naisminister Keit Pentus tuli 5. kohale 11 häälega.

Urmas Paeti puhul hinnati enim tema tasakaalukust ja tühjade sõnade mittetegemist ning sihikindlust.

«Urmas Paet jätab aruka, asjaliku, tasakaaluka ja rahuliku poliitiku mulje, kes enamjaolt mõtleb asjad enne läbi, kui teeb või ütleb. Harva on teda näha ülemäära närvilise ja keevalisena. Ning, nagu öeldud, ta ei ülba avalikult,» kirjutas üks kommentaator.

«Paet on hea inimene, intervjuudes selgitab enda ja riigi seisukohti, nagu räägiks hea sõbraga viisakalt (lugeja/kuulajana jääb selline mulje),» leidis teine hindaja.

«Parim ja midagi ka ära teinud on tõesti vist neist ministritest Urmas Paet, kellel oli ju suur vastutus pantvangidraama lahendamise eest seal Liibanonis ning korraldas selle nii ära, et keegi ei saanud surma ega viga. See on tõesti tunnustust väärt ja väärib igati ka autasu minu arvates,» arvas üks kommentaator.

Aga Paet sai ka negatiivsemaid hinnanguid.

«Kuis valida, kui kõik on saamatud? Kõige vähem kahju on teinud Paet, olgu siis tema parem kui teised!» pakkus üks hindaja.

«Paet on kõige nõrgem ja mõtetum! Eesti välispoliitika on nullilähedane! Tegelik välisminister on Austria välisminister, keda Paet kopeerib ja kelle väljaütlemisi tsiteerib kodupublikule!» oli karm ka järgmine hindaja

«Tegelikult on õudne, kui madalale ikka latt on langenud, kui maailma mõttetuima ministri, kellele suvaline kuri Austria memm koridorinurgas «pasunasse annab» ja kes võtab rahumeeli presidendi ordeni vastu kohvriga raha tarimise eest röövlitele ja lähedastega suhtlemist kangelasteoks peab, mõni parimaks ministriks tituleerib. Mis tasemel siis ülejäänud veel on?» küsis eriti sapine ja sarkastiline kommenteerija.

«Välisminister on igal ajal turvaline valik, sest sel ministril lihtsalt ei ole ka kõige parema tahtmise korral võimalik oma mainet halvendada, sest tema haldusala ei mõjuta kõige vähemalgi määral eesti rahva heaolu,» resümeeris üks hindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles