Lugejad: nõrgim minister on Kiisler

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.
Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler. Foto: Toomas Huik.

Postimehe üleskutsele hinnata, kes ministritest on valitsuses oma tööga kõige kehvemini hakkama saanud, vastanud lugejate meelest on kõige nõrgem olnud regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.

Kommentaariumis avaldatud arvamuste põhjal moodustus nõrgemate ministrite esikolmik: Kiisler sai 38 häält ning peaminister Andrus Ansip ja haridusminister Jaak Aaviksoo võrdselt 23 häält.

Kehvemate ministrite esiviisikusse jõudis veel Ken-Marti Vaher 16 häälega ja Helir-Valdor Seeder 13 häälega.

Siim-Valmar Kiisleri puhul toodi miinustena enim välja seisakut haldusreformiga, kus rõhutati sageli küll ka peaministri rolli reformi takistamisel, ning üldist tähelepandamatut tegevust.

«Rääkiv ülikond - ei millegi «regionaalsega» ega terviklikult võetuna mistahes probleemi lahendamisega hakkama ei ole saanud. Räägib ja räägib, tegusid 0. Tema ja ta meeskonna koondamine oleks siiski oluline kokkuhoid riigieelarves (ma saan aru, et broilerikasvandus Siimuga eesotsas _peab_ saama hästimakstud «olulisi» kohti, aga IRL peaks selles kontekstis ikkagi riigimehelikkust üles näitama),» oli üks hindaja karm.

«Kindlasti Siim Kiisler ja tegelikult ei peaks sellist ametnikku valitsuses üldse olema. Haldusreformi teha ja kodanikuühiskonda saab edendada ainult kogu valitsus üheskoos. Kui valitsus tervikuna väldib neid küsimusi, siis ei saa üks Siim üksinda kloostri nurga taga mittemidagi teha. Hr Kiisler pole selles küll üksinda «süüdi», et paljud olulised valdkonnad riigi arengus on toppama jäänud. Vastutust «valede asjadega tegelemise eest» kannab ikkagi Ansip!» leidis teine kommentaator.

«Kiisler on ülinõrk. Haldusreform läbi valdade lihtlabase sunniviisilise liitmise on selle mehe kinnisidee. Põhjenduseks vaid jahumine efektiivsusest ja teenustest. Paraku on needsamad teenused just väikestes valdades tihtipeale paremad ja kättesaadavamad kui suurtes,» tõdes kolmas hindaja.

«Siim-Valmar Kiisler. Märkamatu, regionaalreform pole ju kuhugi liikunud, debattidel väga nõrk väitleja. Minu meelest polegi sellist ministrikohta vaja,» leidis üks lugeja.

«Eestis elab vaid 1,3 miljonit inimest. Kolmandik elanikest on pensionärid ja maksumaksjad lähevad järjest Eestist minema. Samal ajal on Eestis rohkem kui 200 kuningat koos oma õukondadega, kes sõdivad oma töökoha kaotuses haldusreformi vastu. Nõrgim minister on järelikult Kiisler, aga suurim süüdlane haldusreformi tegemata jätmises on Reformierakond ja peaminister Ansip,» leidis kommenteerija.

«Nõrgim on Siim-Valmar Kiisler. Haldusreform oleks pidanud juba ammu tehtud olema ja jõuga. Oodata, kuni vallad vabatahtlikult ühinevad, seda ei juhtu. Mis viga istuda vallas, kus on 6oo-7oo inimest ja võtta kõrget palka välja,» tõdes lugeja.

«Konkurentsitult kehvim on Siim Kiisler, kes aastaid tegeleb asjaga, mida ta teab, et tal ellu viia ei õnnestu ...ja jätkuvalt tegeleb sellega. Astugu siis tagasi selle asemel, et lõputult televisioonis oma eksistentsi põhjendada, »arvas üks kommentaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles