Narva sai 4 miljonit eurot promenaadi ehituseks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva linnale.
Vaade Narva linnale. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva jõe kaldale, kindlusemüüride kõrvale promenaadi ehituseks eraldati üle 4 miljoni euro, mis tähendab, et kui riigihange ei sumbu kohtuvaidlustesse, võib ulatuslik ehitustöö alata juba sel sügisel.

4,3 miljonit eurot tuleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) heakskiidul linnaliste piirkondade arendamise meetmest, linn rahastab projekti 15 protsendi ulatuses ehk 755 397 euroga, kirjutab Põhjarannik.

Selle raha eest omandab uue näo jõekalda ühe kilomeetri pikkune lõik Narva ajaloolises osas - Sõpruse sillast jõesadama ja Joaoru puhkealani.

Euroopa alleele püstitatakse tähekujulised valgustid, mis sümboliseerivad Euroopa Liidu liikmesriike, pimeaia jalamile on kavas rajada vabaõhulava ja nõlvale istekohad publiku tarvis.

Tulevase Rootsi terrassi kujundamiseks korraldati konkurss eesmärgiga saada parim lõviskulptuur., selle tulemusena tekib sinna lõvidega ääristatud plats, mis on mõeldud peamiselt puhkekohana lastega peredele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles