Narva politseijuht lükkas ümber kuulujutud korrakaitsjate tegevusest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Ida prefektuuri Narva politseiosakonna juht Reeno Kullamä lükkas ümber erinevad kuulujutud, justkui karistaks politsei liiklejaid vanade tulekustutite või helkurvesti puudumise tõttu.

«Samas on järgnevaks kuulduseks see, et politsei karistab autojuhte, kellel ei ole sõiduautos kollast ohutusvesti. Kolmandaks olevat politsei karistanud isikuid, keda on isikliku autost kutsutud politseiautosse, et protokolli rikkumise eest koostada ning isikut karistatakse ka pimedal ajal helkuri puudumise eest,» loetles Kullamä Narvas levivaid kuulujutte.

Politseiosakonna juhi sõnul ei ole arusaadav kellele sellised kuulujutud kasulikud on. «Kõik väidavad, et kellegi sõpru või tuttavaid on karistanud, kuid keegi ei suuda nimetada konkreetseid juhtumeid.»

Kullamä sõnul väidetakse, et päästeametis pidi olema järjekord ukse taga, et saaks kontrollida autos olevaid vahukustuteid.

«Tore, et inimesed muretsevad oma vahukustutite pärast, kuid vaadates politsei poolt koostatud materjale, ei ole kedagi siiamaani karistatud vahukustutite, ohuvestide ja helkuri puudumise eest autojuhtidel,» kinnitas Kullamä.

«Me soovitame, et sõiduautos võiks olla ohutusvest selleks, et kui pimedal ajal juhtub teie autoga midagi, siis olete teistele liiklejatele nähtavad. See on ainult soovitus, seadus ei nõua seda.»

Kullamä soovitab pöörduda politsei poole, kui kellelgi on konkreetseid fakte kuulujuttude põhjapidavuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles