Välisministeerium soovitab Austraalia põlengupiirkondadesse reisijatel olla ettevaatlik

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Austraalia kaguosa tabanud riigi ajaloo rängimate võsatulekahjude tõttu soovitab välisministeerium sinna piirkonda reisijatel olla ettevaatlik.

Võsatulekahjude all kannatab peamiselt Victoria osariik, aga samuti ka Lõuna-Austraalia ja Uus-Lõuna-Walesi osariigid (South Australia, New South Wales), vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Austraalias viibivatel Eesti elanikel soovitab välisministeerium järgida tuletõrje ja politsei  juhiseid ning hoiatusi. Vajadusel saab konsulteerida Eesti aukonsulitega Austraalias.

Konsulaarabi vajavatel isikutel palub ministeerium pöörduda Eesti aukonsulite poole Austraalias või võtta ühendust välisministeeriumi konsulaarosakonnaga konsulaarabi valvetelefonil +372 53 01 9999.

Eestit esindavad Austraalias 4 aukonsulit: aupeakonsul Malle Tohver Tinni ja auasekonsul Vella Pihlak Sydneys, aukonsul Neil Ruut Hobartis ning Anu van Hattem Perthis, kelle kontaktandmed leiab ministeeriumi kodulehelt.

Kiire konsulaarkaitse tagamiseks soovitab välisministeerium kodanikel end enne reisi välisministeeriumi kodulehel registreerida. Samuti tuletab ministeerium veel kord meelde vajadust sõlmida tervise- ja reisikindlustusleping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles