Konkurendid peavad Trigoni plaane realistlikuks

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimehe ja Tartu Agro juhi Aavo Möldri sõnul on Trigonil praegu oma plaanide täideviimiseks märgatav eelis.

«Tootjatel on praegu parasjagu suur laenu- ja liisingukoormus,» märkis ta. «See on tekitanud olukorra, kus Helenius saab oma plaani täide viia.» Möldri väitel on paljud piimatootjad valmis oma karja ja vara müüma, mistõttu on lihtne 11 000-pealine kari kokku saada. Mölder lisas, et rahamuret ettevõttel olla ei tohiks.

Küsimusele, millist piimatööstust võiks Trigon jahtida, vastas Mölder, et teatavasti on Tere pikemat aega müügis olnud, kuid targem oleks siiski uus tehas rajada kui vana osta. «Vana ostmisele ja selle ümbertegemisele kulub pea sama palju,» leidis ta.

Maag Piimatööstuse juht Valdis Noppel suhtus Trigoni plaani optimistlikult, öeldes, et kui raha taga, on selle täitumine reaalne. «Tööstuse ostmine on neil üks variant, väga palju vahet pole, kes omanik on,» märkis ta.

Kui Trigon kavatseb aga tehase ise ehitada, on Maagil Noppeli väitel pikk edumaa. «Tööstuse rajamine pole päris kaupluse ehitamine,» nentis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles