PPA: vahetamist vajab pool miljonit dokumenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA kodakondsus- ja migratsioonibüroo Foorumi keskuses olev teenindussaal.
PPA kodakondsus- ja migratsioonibüroo Foorumi keskuses olev teenindussaal. Foto: Peeter Langovits

Politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsiooniosakonna juht Merike Jürilo selgitab, et järjekorrad on pikad kõikjal Eestis, sest sel aastal vajab vahetamist umbes pool miljonit passi ja ID-kaarti.
 

«Järjekorrad meie teenindussaalides on tõepoolest närvesöövalt pikad. Kohati tuleb dokumenditaotlemisel teenindaja juurde pääsemist oodata lausa kaks-kolm tundi – aeg, mis kiire asjaajamisega harjunud Eesti inimese kannatuse kahtlemata tõsiselt proovile paneb.

Kuna uute dokumentide väljastamine on taasiseseisvunud Eestis toimunud lainetena, siis aeguvad nad samuti suures osas samaaegselt. Sel aastal langeb ajaliselt kokku nii 5- kui ka 10-aastase kehtivusajaga dokumentide aegumine, kokku räägime umbes poolest miljonist passist ja ID-kaardist.

Kuigi PPA on dokumenditaotluste arvu tõustust ja sellega kaasnevatest ebamugavustest avalikkust korduvalt teavitanud juba eelmise aasta suvest, on inimlikult igati mõistetav, et üks asi on eesootavatest järjekordadest kuulda ning hoopis teine asi seal ise reaalselt seista. Järjekorras ootamine on kahtlemata üks ebameeldivamaid viise oma aja kulutamiseks ning sellest tulenev pahameel on täiesti mõistetav.

PPA on korduvalt taotlenud olukorra lahendamiseks täiendavate vahendite eraldamist. Paraku pole see olnud üldist majanduslikku olukorda arvestades võimalik. Praegu otsime võimalusi sisemiste ressursside arvelt.

Lihtne see ei ole, aga siiski peaks olema võimalik teenindussaalidesse juurde palgata 20, ideaalis ehk isegi 40 ajutist töötajat.

Samuti käib töö selle nimel, et saaksime dokumente väljastada ka teistes PPA hoonetes ning üksustes, mis aitaks leevendada teenindussaalidele langevat koormust.

Kuigi taotluste arvu kasv annab kõige otsesemalt tunda Tallinnas ja Tartus, puudutab see vähemal või rohkem määral tegelikult kõiki meie teenindussaale üle Eesti. Suuremate linnade võrdluses on järjekorras ootamise aeg mõnevõrra inimlikum ehk Pärnus, ulatudes siiski ka seal keskmiselt 45 minutini.

Hetkel tuleb lisaks üldisele taotluste arvu kasvule arvestada ka sesoonse eripäraga – seoses saabuvate puhkuste, koolilõpuekskursioonide jmt on kevaditi ja suvel järjekorrad tavapärasest pikemad ka «rahulikumatel» aastatel.

Mida inimene ise teha saab, et ebamugavusi vältida?

Esimese asjana tuletaks kindlasti meelde, et pass ei ole Eestis kohustuslik dokument – tegelikult läheb seda tarvis vaid Euroopa Liidust väljapoole reisides. Igal muul juhul saab kõik toimingud edukalt ära teha ID-kaardiga. Nii et kel kaugemaid reise plaanis pole, võib uue passi jätta taotlemata.

Uut ID-kaarti aga saab 15-aastane ja vanem Eesti kodanik, kellele on varem välja antud Eesti kodaniku pass või ID-kaart, taotleda ka posti või e-posti teel (viimasel juhul on muidugi vaja sel hetkel veel kehtivat ID-kaarti, et taotlus digitaalselt allkirjastada).

Ajalist võitu annab see, kui riigilõiv enne teenindusse tulemist internetipangas ära maksta ning ka foto võib ise enne ära teha. Riigilõivu suurusest, tingimustest, millele dokumendipilt peab vastama ja ka kõigest muust, mis dokumendivahetusega seotud, saab täiendavat infot PPA kodulehelt, kus link dokumendivahetuskampaaniale asub kohe esilehel rubriigis «oluline».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles