Keeruline aeg tööturul on vesi koolitajate veskile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massaaž.
Massaaž. Foto: Sille Annuk
Täiskasvanutele koolitust pakkuva Lahemaa Tervisekooli direktori Alar Krautmani sõnul on keeruline aeg tööjõuturul koolitajatele hea aeg, sest see annab tööd ja leiba.

Kui varem saatis tööturuamet Lahemaa Tervisekooli massöörikursustele üksikuid inimesi, siis mullu võitis erakool riigihanke ning praegu on neil koolitusel terve grupp ehk 18 töötut Lõuna-Eestist, kirjutas Äripäev.

«Alguses kartsime, et inimestel, kes on meile tulnud tööturuameti kaudu ja kes ise kursuse eest ei maksa, on äkki väiksem õpihuvi,» tunnistas Krautman, kuid tegelikkuses on enamik tööturuameti saadetud õppuritest äärmiselt motiveeritud ja hoiavad võimalusest saada uus eriala vägagi kinni.

Krautman lisas, et nende pakutud massaažikursus lõppeb kutseeksamiga ja pärast seda on inimestel võimalus näiteks omal käel FIEna tegevust alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles