Saaremaa keskerakondlased valisid uue juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna toimus Keskerakonna Saaremaa piirkonna aastakoosolek, kus valiti esimeheks Jaanika Rikko, aseesimeesteks said Tõnis Kipper ja Astrid Sepp.

Rikko avaldas lootust, et tänaseks erakonnast lahkunud inimesed leiavad sinna tee tagasi. «Juhatuses on kõik saare juurtega inimesed ja kaks neist on mandril tööl, aga nad on kogu aeg kohal,» ütles Jaanika Rikko «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Esmaseks eesmärgiks peab Rikko korralikku tulemust kohalikel valimistel.

«Loomulikult seame kursi kohalike valimiste suunas ja hakkame mõtlema nimekirjade koostamisele,» märkis ta. «Nii nagu iga piirkond, peame ka meie olema igati toeks ja abiks erakonna juhtidele.»

«Ühtlasi võtsime vastu avalduse, milles soovitame erakonnast lahkunutel lahkuda ka valitavatelt ametikohtadelt – riigikogust ja Euroopa Parlamendist. Leiame et eetikast ja õiglusest rääkijad peavad end selles esmalt tõestama,» lisas Rikko.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal on partei tuleviku suhtes Saaremaal optimistlik. «Ma arvan, et uus tegus juhatus ja esimees suudavad seda teha ja järgmiste kohalike valimistega võime olla Kuressaares jälle võimu juures. Ma arvan, et kindlasti saab Keskerakonnal Saaremaal paremini minema, kui viimased paar-kolm kuud on olnud,» sõnas Toobal.

Piirkonna juhatuse liikmeteks valiti Mart Mäeker, Lea Kuldsepp, Klemet Vaha, Reena Tolmik, Vassel Müürissepp, Enno Kolter ja Arnold Lokna.

Aastakoosolekud on toimunud juba Narva piirkonnas, kus valiti esimehena jätkama Andrus Tamm ja Tallinna Pirita piirkonnas, kus valiti esimehena jätkama Enno Tamm.

Kalle Laaneti Keskerakonnast väljaheitmise järel lahkus erakonnast ka Saaremaa piirkonna juhatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles