Ametid tõrjuvad vigase looma hättajätmise süüdistusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: SCANPIX

Keskkonnaamet ja päästeamet tõrjuvad süüdistusi, et Tallinnas Mähe kandis liikunud haavatud põdraga ei tahtnud suurel reedel tegelda ükski ametkond – pealegi tol päeval loomal jalavigastust ei tuvastatud ja arvati, et ta võib metsa tagasi minna.

Keskkonnaamet sai teate linna eksinud põdrast 6. aprillil veidi pärast kella 14 ja palus abi Harju jahindusklubilt, et põder majade vahelt välja suunata või uimastada, kirjutab Õhtuleht.

Looma liikumist jälgiti, samuti saadi valvetelefoni 1313 abil teateid looma liikumisest, kuid tema seisundit ei hinnatud reede pealelõunal vigastatuks, rääkis keskkonnaameti pressiesindaja Irmeli Karja. Õhtul käisid olukorda üle vaatamas Pirita komando päästjad, ja jalavigastust, mida võis näha televisiooni vahendusel laupäeval, reede õhtul ei tuvastatud, lisas ta.

Otsustati, et põder võib öösel leida tee metsa tagasi ja Pirita meeskond lahkus, teatades häirekeskusele, et hommikul tulevad jahimehed kontrollima, kas põder on lahkunud ja kui ei, toimetavad nad temaga edasi, rääkis päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles