Tallinn sai 15 uut Scania liigendbussi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibussid..
Tallinna linnaliinibussid.. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimees Hugo Linholm ja Scania Eesti AS juhatuse esimees Janno Karu esitlesid täna uusi Scania liigendbusse.


Viru keskuse ees toimunud pidulikul üritusel andis Scania Eesti AS juhatuse esimees Janno Karu Tallinna linnapea Edgar Savisaarele sümboolselt üle Scania liigendbusside süütevõtmed.

Linnapea sõnul on hea, kui valdavalt negatiivsete uudiste taustal vahel ka midagi meeldivat edastada saab.

«Linn on suutnud kolme viimase aasta jooksul kokku ligi sadakond uut bussi ning trollibussi muretseda,» ütles linnapea. «Kahtlemata on see meie kõigi ühine saavutus ja uutest bussidest tunnevad rõõmu nii linnakodanikud kui ühissõidukite juhid.»

Hugo Linholmi sõnul täieneb TAKi veerem 2009. aastal 15 liigendbussi võrra, millest kümme on juba tänavatel sõitmas ja viis jõuavad kohale veebruari lõpus.

Alumiiniumkerega liigendbussid on nelja uksega ja madala põrandaga ning nende konstrueerimisel on arvestatud kõigi reisijate, sh piiratud liikumisvõimega kodanike vajadusi.

Bussidel on oranži tooniga marsruuditablood, mis on peatuses ootajaile hästi nähtavad ka ereda päikesega, lisaks toimib automaatne peatuste teadustamise häälsüsteem ja häälinfot dubleeriv elektrontabloo, mis on olulised vaegkuuljatele ja -nägijatele.

Bussid valmistati Scania Poolas asuvas Slupski tehases.

Tallinn investeeris aastatel 2007- 2009 uutesse autobussidesse kokku 218 miljonit krooni. 2007 aastal sai TAK juurde 40 bussi ja möödunud, 2008 aastal osteti 10 normaalpikkusega bussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles