Visnapuu täiendab ennast Saksamaal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu
Indrek Visnapuu Foto: Margus Ansu / Postimees

Aasta alguses Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneri kohalt lahkunud Indrek Visnapuu pole jäänud pikalt puhkama, vaid täiendab ennast Saksamaa korvpalliklubide juures ning soovib olla uuel hooajal taas treeneriametis.

Visnapuu sõitis Saksamaale eelmisel nädalal ning viibib seal aprilli lõpuni. «Olen siin kolme klubi juures. Eelmisel nädalal olin Bayreuthis, nüüd Bambergis ning järgmisel nädalal sõidan Berliini,» loetles Visnapuu klubisid ning täpsustas, et need pole ametlikud koolitused, vaid agendi ja treenerite kaudu leitud võimalused.

Saksamaale mineku nimel hakkas Visnapuu tegutsema kohe veebruaris, kui tekkis vaba aega. «Olen ennast alati tahtnud täiendada ja edasi arendada. Tavaliselt olen teinud seda suvisel ajal mõnel lühemal koolitusel, sest hooaja keskel polnud see mul peatreenerina võimalik. Aga nüüd tekkis see võimalus,» ütles Visnapuu, keda aitas Reed Nopponen, kes on ka välismaal pallivate Janar Taltsi, Kristjan Kanguri ja Rain Veidemani agent.

«Nii nagu ma kunagi käisin Málagas ennast täiendamas, nii olen nüüd Saksamaal,» lausus Visnapuu ja toonitas, et reisi eesmärk pole praegu tööd leida. «Ei, selle mõttega pole see käik ette võetud. Mul on ainult kokkulepe, et tulen ja vaatan, kuidas need klubid ja treenerid treenivad ja kuidas on asi üles ehitatud. See on silmaringi laiendamine ja kogemuste hankimine.»

Võrdleb hiljem

Eesti ja Saksa korvpalliklubisid ei tahtnud Visnapuu veel võrdlema hakata, kuna kõik kolm klubi pole veel nähtud. «Saaksin seda teha siis, kui kõik on läbi käidud. Muidugi on mul peas juba mingid mõtted, aga poole pealt ei tahaks hinnangut anda,» lausus Visnapuu ja lisas, et soovib olla sügisest taas korvpallitreenerina ametis.

«Olen endale selgeks teinud, et tahan treenerina jätkata, aga kus, sõltub konkreetsetest olukordadest ja võimalustest. Pakkumised peavad kokku minema minu mõtetega,» ütles Visnapuu ja nentis, et pea ees pole mõtet kuhugi hüpata, kuid väga palju praegu valida ei ole.  

Ennustas finaliste

Visnapuu saabub Eestisse tagasi 29. aprillil. Senikaua lubas ta sel nädalal algavaid Eesti meistriliiga poolfinaalmänge jälgida internetist.

«Üllatusi võib tulla alati, sest sport juba on selline, aga praegu ei näe ma küll võimalust, et finaalis mängiks keegi teine kui Tartu ja Kalev/Cramo. Kindlasti Rakvere ja Rapla üritavad korralikult ja saavad võib-olla ka mõne üksiku võidu, aga suures plaanis ma neil võimalust ei näe,» ennustas Visnapuu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles