Eesti ühines ametlikult avatud valitsemise partnerlusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Välisminister Urmas Paeti sõnul ühineb Eesti algatusega, mille eesmärk on toetada demokraatiat, õigusriigi põhimõtteid ja majandusarengut ning koostööd valitsusväliste organisatsioonidega.

«Meie eesmärk Avatud valitsemise partnerluse algatuses osalemisel on tutvustada Eesti edukaid e-lahendusi ja panustada demokraatia edendamisse maailmas,» märkis välisminister Urmas Paet eile Brasilias Avatud valitsemise partnerluse (Open Government Partnership, OGP) kõrgetasemelisel kohtumisel.

Paeti sõnul oluline et demokraatia aluspõhimõtted leviksid ka neis riikides, mida praegu ei juhita demokraatlikult.

Paeti sõnul kasutab Eesti avatud valitsemiseks ka infotehnoloogilisi lahendusi. «Avatud ja läbipaistev otsustamine ning kvaliteetsete ja kergesti kättesaadavate avalike teenuste pakkumine toetavad avatud valitsemist Eestis,» märkis Paet. «Tahame aga veelgi suurendada kodanike kaasarääkimise võimalusi. Seetõttu näeme oma riigisiseses tegevuskavas ette kaasamise hoogustamist ja otsuste mõju paremat hindamist,» lisas ta.

Avatud valitsemise partnerluse kohtumisel Brasiilias osalesid riikide esindajatena ka Brasiilia president Dilma Rousseff ja USA riigisekretär Hillary Clinton.

Avatud valitsemise partnerlus on 2011. aastal Brasiilia, Indoneesia, Mehhiko, Norra, Filipiinide, Lõuna-Aafrika, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide poolt käivitatud rahvusvaheline algatus. Initsiatiivi eesmärk on edendada kodanikukeskset riigijuhtimist, kasutades selleks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimalusi.

17.-18. aprillil Brasiilias toimuvast avatud valitsemise partnerluse kõrgetasemelisest kohtumisest võtab osa 50 riiki, kellest 42 esitavad ka oma riiklikud tegevuskavad.

Eesti avatud valitsemise partnerluse tegevuskava kiitis valitsus heaks eelmisel neljapäeval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles