Inglismaa kohus kiitis Galojani koostöövalmidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Olga Venediktova

Täna toimus Inglismaa kohtus eelistung, kus vaadati üle, kuidas ollakse valmis Anna-Maria Galojani 31. mail toimuvaks ametlikuks kohtuistungiks.

Sarnane kohtumine toimub ka kaks nädalat enne ametlikku istungit.

Ainsa ajakirjanikuna täna Inglismaal kohtus olnud vabakutseline Chris Glew sõnul avaldas kohtunik tänasel eelistungil arvamust, et tegemist on eripärase ja tähtsa juhtumiga ning ta ütles, et Anna-Maria Galojan on seni olnud väga abivalmis ja loodetavasti on ta seda ka edaspidi.

Kohtule on esitatud ligi 500 lehekülge dokumente, mida nüüd tõlgitakse.

Dokumentide seas on Galojani nii praeguste kui ka endiste ministritega peetud kirjavahetus kui ka kommentaarid, mida nad on Galojani kohta öelnud.

Galojani advokaat ütles jälle, et see juhtum on tähtsam kui Julian Assange’iga seotud kohtuasi.

Anna-Maria Galojani ei ilmunud 7. veebruaril Eestis vanglasse ning peeti Inglismaal Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Naise väljaandmine Eestile otsustatakse Ühendkuningriigi ja Galojani advokaadi vahelises vaidluses.

Ühendkuningriigi kohtu otsuse, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte, saab Eesti teada Interpoli kaudu.

Kui naine antakse Eestile välja, konvoeerib keskkriminaalpolitsei Galojani tagasi kodumaale, kus naine peab asuma kandma oma viiekuulist vangistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles