Kasparov: male aitab iPadi põlvkonnaga kontakti saada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene malelegend Garri Kasparov malesimultaanil Tallinnas 18. aprillil.
Vene malelegend Garri Kasparov malesimultaanil Tallinnas 18. aprillil. Foto: Andres Haabu

Praegu malehariduse edendamisega tegelev male suurmeister ja Vene opositsioonipoliitik Garri Kasparov leidis tänasel pressikonverentsil Tallinnas, et male võib aidata paremini uue, nn. iPadi põlvkonna noortega kontakti saada.

Varem Eestis 1973. ja 1981. aastal käinud Kasparov leidis, et lahkus tippspordist õigel ajal.

«Saavutasin palju rohkem, kui oskasin kunagi loota. Minu jaoks ei olnud peamiseks need saavutused, millest minu karjäär koosnes, vaid need muutused, mida minu mängitud mängud malesse tõid. Harrastan malemängu tänagi, aga inimene peab endale pidevalt uusi horisonte seadma,» rääkis Kasparov.

«Tegelen malehariduse edendamisega. Koolides on õpetajad juba vastamisi õpilastega, kes tulevad teistsugusest taustsüsteemist, see on selline n-ö. iPadi põlvkond ja nad võtavad kogu õppeprotsessi teistmoodi. Malet saaks ära kasutada väga positiivses võtmes, et selle põlvkonnaga kontakti saada,» uskus Kasparov.

Malelegend Garri Kasparov tutvustas täna Tallinna hotellis Nordic Hotel Forum rahvusvahelist projekti «Male koolis» ning andis simultaani 20 Eesti noormaletajale.

Kasparov: muutused autoritaarsetes režiimides on raskesti ennustatavad

Venemaa poliitikast ei saa Kasparovi hinnangul male-kategooriates rääkida. «Males pole tulemus kunagi teada, mängureeglid on aga paigas. Venemaal on tulemus alati teada, kuid reegleid muudetakse pidevalt.»

«Praegune Vladimir Putini valitsemine kujuneb Venemaale väga kulukaks. Selle efektiivsusest ei saa rääkida, see sõltub gaasist ja teistest loodusvaradest. Usun, et kuueaastasest Putini valitsemisperioodist meil rääkida ei tule, aga kuidas muutused riigis toimuvad, on praegu väga raske hinnata,» leidis Kasparov.

«Nägime ka Araabia maade pealt, et muutused autoritaarsetes režiimides toimuvad järsku ja ennustamatu stsenaariumi järgi,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles