TV3: kolledžijuht kardab Sisekaitseakadeemia muutumist pättide kasvulavaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Toompere.
Aivar Toompere. Foto: Kaader TV3 videost

Narva kolides võib Sisekaitseakadeemia saada tulevaste riigireeturite ja kurjategijate taimelavaks, kardab kõrgkooli politsei-ja piirivalve kolledži direktor Aivar Toompere.

Narva kolimise puhul võib akadeemiasse astuda õpilasi, kelle ülesanne on algusest peale õppida ja töötada sihiga, et imbuda kuritegelikel või poliitilistel põhjustel Eesti politsei või teiste julgeolekuorganite juhtkonda, vahendasid «Seitsmesed uudised» Toompere kahtlusi.

«Ma ei pea silmas isegi nii palju seda kolmetähelist organisatsiooni, kui kuritegelikke organisatsioone, kes kindlasti soovivad oma noori suunata meile õppima – jutumärkides õppima. Need noored on väga edukad õppurid, lõpetavad ilusti kooli ära, teevad head karjääri, kuna neile söödetakse ette teatud juhtumeid ja ühel ilusal päeval me võime avastada, et mõne meie jõustruktuuri juht saab palka hoopis kuskilt mujalt,» kirjeldas Toompere võimalikke tagajärgi.

Tema sõnul ei vaja Sisekaitseakadeemia kiiremas korras uut maja, sest kõik toimib ja olemasolevad hooned on täiesti rahuldavas seisus – pealtnäha vanasse hoonekompleksi on loodud kaasaegsed tingimused.

Ka see, et õpet antakse praegu neljas erinevas Eesti paigas, pigem rikastab Toompere hinnangul akadeemiat ja on kasulik ka kohalikele omavalitsustele – kooli kolimise korral saavad kõik need omavalitsused töötuid juurde, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles