Arpo: kapo vestles Kõlvartiga eelmisel sügisel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Arpo
Martin Arpo Foto: Toomas Huik

Kaitsepolitsei ülemkomissar Martin Arpo ütles, et väited sellest, nagu Mihhail Kõlvartiga poleks enne kapo aastaraamatu ilmumist kohtutud, ei vasta tõele.

«Mihhail Kõlvartiga on kohtutud, ma ei tea, miks meid praegu valesti tsiteeritakse ja sellist väärinfot levitatakse,» ütles Arpo Vikerraadio saates «Reporteritund».

Arpo sõnul kohtuti Tallinna abilinnapeaga mullu 19. septembril. «Need teemad olid needsamad, millest on aastaraamatus juttu – Venemaa mõjutustegevus, täpsemalt siis Eesti julgeolekuohud, mis kaasnevad vastutegevusega eestikeelsele õppele üleminekule,» kirjeldas Arpo kohtumisel arutluse all olnud teemasid.

Möödunud nädalal ilmunud kaitsepolitsei aastaraamat tõi välja, et Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga. Eraldi toodi välja Kõlvarti avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga.

Kõlvart on kapole ette heitnud, et teda polevat enne aastaraamatu ilmumist vestlusele kutsutud. «Kui mind on nii kaua jälgitud, siis tekib küsimus – miks ei ole mind kutsutud vestlusele kaposse?» küsis ta oma 12. aprillil tehtud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles