RMK: tõstsime 3 aastaga tööviljakust 3 korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsategu
Metsategu Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas rääkis Pärnu finantskonverentsil, kuidas õnnestus töötajate arvu poole võrra  vähendada ja nii inimeste palka tõsta.

2007. aastal olid puidu hinnad tõusnud ja RMK sees rahalist vajadust töötajate arvu vähendada ei olnud. Samas oli tööviljakus võrreldes Põhjamaadega kordades väiksem.

«Juba 2007. aastal olime viie edukama metsandusriigi hulgas, aga probleem oli selles, et võimekuse vahe Põhjamaadega oli kolmekordne,»  nentis Kallas. 

«Alustasime pilootprojektist  raamatupidamises, 2 inimest said endale töö, mille varem tegid ära 7, ja said sellega kenasti hakkama. Kuna selline tulemus oli lauale panna, ei olnud kellelgi võimalik vastu vaielda. Vähendasime töötajate arvu raamatupidamises poole võrra.»

Pärast raamatupidamist hakati kärpima töötajate arvu metsamajanduses, kus 3-kuulise projekti käigus tegid töö, millega varem oli ametis 37 inimest, ära 10 töötajat.

Reformide tulemusena hoidis RMK Kallase kinnitusel kokku 50 miljonit krooni, nende töötajate palk, kes ametisse jäid, tõusis 30 protsenti.

Raamatupidamise töötajate arv on tänaseks vähenenud 75 inimeselt 24-ni. Metsas korraldab üks inimene puidu raiumise 12 000 kuupmeetri ulatuses, enne reformi 9000  kuupmeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles