Valga kultuurikeskus täitus teatriga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kultuurimaja näitering etendusega "Valgete pilvede lend"
Tõrva kultuurimaja näitering etendusega "Valgete pilvede lend" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 21. aprillil toimus Valga kultuurikeskuses Kagu-Eesti teatrifestival, mis tähendas üht pikka teatripäeva hommikul kella üheksast hilisõhtuni. Selle aja jooksul näitasid nii Valga-, Võru- kui Põlvamaa oma maakonna teatritruppide kolme parimat lavastust.

Valgamaad esindasid sellel festivalil maakondlikult teatrifestivalilt välja valitud MTÜ Kungla «Arukas blondiin» ja «Nipernaadi» ning Tõrva kultuurimaja näiteringi mängitud «Valgete pilvede lend».

Võrumaa teatriharrastajaist tulid Valga publiku ette Vastseliina näitetrupp Vana Habe komöödiaga «Pii ärr», Krabi külateater jandiga «Poodi man poliitikast» ja Tsooru külateater jandiga «Võsavennad».

Põlvamaa rahva teatritegemistest sai ülevaate see, kes vaatas ära Karisilla külateatri naljalood «Prügireidil» ja «Kahekõne», Kanepi harrastusteatri komöödia «Naisevõtt» ja Kiidjärve küla seltsi näiteringi etenduse «Latern».

Teatrifestivali peakorraldaja, MTÜ Kungla juhatuse üks liikmeist, lavastaja Siiri Põldsaar vastas küsimusele, kuidas ta lavastajana end enne festivali tunneb, et ega see kerge ole.

"Kuna Kungla annab kaks etendust, tuleb ikka kahe eest muretseda – mulle ju mõlemad olulised. Viimased päevad on ootusärevad, sest läheme endast parimat andma. Aga valmis oleme küll. "Blondiini" oleme palju mänginud – möödunud nädalavahetusel olime sellega veel Võru Kandles – ja et Rõõmu-koor end Nipernaadis sada protsenti kokku võtab, pole mul mingit põhjust kahelda," rääkis Põldsaares optimistlik enesekindlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles