Valitsus andis toimetulekutoetusteks 100 lisamiljonit

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei saa toimetulekutoetuse summad otsa lõppeda, mistõttu leidis valitsus täna kokku lepitud lisaeelarves selleks täiendavad 100 miljonit krooni.


«Tänasel valitsuskabineti istungil otsustasime, et neid summasid suurendatakse 100 miljoni krooni võrra,» rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Kohalikud omavalitsused on avaldanud muret, et halvenenud majandusolude tõttu kulub toimetulekutoetusteks mõeldud raha suure kiirusega ning mõnel pool võib raha juba poole aasta pealt otsa saada.

Abilinnapea Merike Martinson ütles eile, et toimetulekutoetuste taotlejate arv on jaanuaris Tallinnas tõusnud 39,2 protsenti, seda peamiselt töötute arvelt.

Abilinnapea sõnul on 4,9 miljonist praeguseks juba ära kasutatud ligi 1,51 miljonit krooni. «Kui nii edasi läheb, siis jätkub toimetulekutoetust vaid maikuuni,» rääkis Martinson ning lisas, et riigilt oleks vaja ligi 10 miljonit lisakrooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles