IRLi noortekogu esimehena jätkab Maria Kasepalu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Kasepalu.
Maria Kasepalu. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) noorteühendus valis täna Tallinna Reaalkoolis toimunud üldkogul esimehena jätkama Maria Kasepalu, keda toetas 107 liiget.

Aseesimeesteks valiti Andero Laur (80 häält) ja Anneli Egel (82 häält), teatas partei pressiesindaja.

IRL Noored valisid üldkogul ka eestseisuse uue koosseisu, kuhu kuuluvad lisaks esimehele ja aseesimeestele Janely Niit, Linda Eichler, Ander Roosipuu, Anna Peterson, Mihkel Kasepalu, Anna-Liisa Kuslap, Harri Puskar, Kristjan Kaldmäe, Jaan Sepping. Revisjonkomisjonkomisjoni valiti Dmitri Schmidt ja Mihkel Saarmaa.

IRL Noorte esimees Maria Kasepalu ütles üldkogul peetud kõnes, et IRL Noorte sihiks on tegelda haridustemaatikaga. «Pean oluliseks, et ettevõtlikkuse ja loovuse arendamiseks noorte seas tuleb koolis kaotada numbriline hindamine loovainetes, nagu joonistamine, laulmine, tööõpetus ja kehaline kasvatus,» ütles Kasepalu.

Kasepalu lisas, et hariduse edendamiseks tuleb koolides võtta kasutusele ka videoloengud oma ala tippudelt. «See motiveeriks õpilasi koolitunnis rohkem kaasa mõtlema, kuna videoloengud aitaksid tunnis omandatut siduda reaalse eluga,» rääkis ta.

Üldkogu raames rakendati esmakordselt eelhääletusena e-hääletust. Koos eelvalimistega osales IRL Noorte juhatuse valimistel kokku 126 inimest.

IRL Noored: e-hääletus võimaldab paremat kaasatust otsustusprotsessidesse

IRL Noorte juhatuse valimistel rakendati esmakordselt eelhääletusena 19.-20. aprillil elektroonilist hääletust.

IRL Noorte peasekretäri Sirle Rosenfeldti sõnul on e-valimiste keskkonna kasutuselevõtt noorte jaoks oluline samm edasi. «See on reaalne võimalus kasutada interaktiivset otsedemokraatiat kui reaalselt toimivat osalusvormi. Eriti suurt potentsiaali omab see just noorte puhul,» ütles Rosenfeldt.

«Elektroonilise hääletamise teel võimaldame kõigil liikmetel organisatsiooni jaoks oluliste otsuste tegemisest osa võtta, olenemata sellest, kus nad parasjagu viibivad. Eestis on e-hääletamise traditsioonid kõige pikemad terves maailmas ning seda tuleks ka organisatsioonitasandil senisest julgemini praktiseerima,» leidis peasekretär.

Rosenfeldti sõnul toimis e-hääletamis keskkond laitmatult ning kogu protsess sujus turvaliselt ja viperusteta.

Rosenfeldt lisas, et tulevikus soovitakse elektroonilist hääletamise kandepinda veelgi laiendada ning sellega tagada, et aina rohkem noori osaleksid ühiskonna otsustusprotsessides. «Järgmisena kavatseme e-valimiste keskkonnas panna liikmete seas arutusele valimisea langetamise küsimuse,» lisas Rosenfeldt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles