Austraalia parlamendi spiiker sattus ahistamisskandaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia parlamendi spiiker teatas täna, et astub ajutiselt tagasi seksuaalse ahistamise hagi tõttu, mis ähvardab peaminister Julia Gillardi võimu veelgi õnnestada.

Tööpartei valitsuse toetus on viimastel kuudel langenud, mis on andnud suure edumaa Tony Abbotti juhitud konservatiivsele opositsioonile.

Spiiker Peter Slipperi endine meessoost kolleeg süüdistab teda seksuaalses ahistamises. Spiiker eitas tagasiastumisest teatades kõiki süüdistusi.

Kuid ta ütles, et ei saa oma töökohustusi täita, kuni reedel Sydney kohtusse esitatud hagi ei ole lahendust leidnud. Ta lisas, et astub tagasi ajaks, kuni kriminaalsüüdistuse osas on selgus saabunud. 62-aastane Slipper vihjas, et jätkab parlamendisaadikuna.

Slipperi endine kolleeg, 33-aastane James Hunter Ashby süüdistab Slipperit lisaks seksuaalsele ahistamisele ka taksosõiduhüvitiste kuritarvitamises.

Valitsusel on 150-kohalises alamkojas tänu sõltumatute saadikute toetusele sisuliselt ühekohane enamus.

Ajutiseks spiikriks saab asespiiker Anna Burke. Opositsioon on nõudnud Slipperi tagasiastumist, mis võib tuua kaasa vahevalimised.

Analüütikute hinnangul on Slipperi skandaal küll piinlik, kuid ei too ilmselt kaasa valitsuse langemist, sest ei ole tõenäoline, et sõltumatud saadikud lõpetavad valitsuse toetamise ja kutsuvad nii esile ennetähtaegsed valimised, millel nad võivad oma kohad kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles