Kas teadsid, et keedetud või aurutatud peet säilitab oma loomuliku magususe ja pehme tekstuuri, olles samal ajal suurepärane baas nii soolaste kui ka magusate roogade valmistamiseks? Kui otsid viisi, kuidas oma menüüd rikastada, siis peet on ideaalne valik. Allpool leiad kolm lihtsat ja maitsvat retsepti keedetud peediga, mis inspireerivad sind seda tervislikku juurvilja oma köögis rohkem kasutama.
- 200 g keedetud peeti
- 200 g purk kikerherneid
- 2 sl seesamipastat ehk tahiinit
- 1-2 küüslauguküünt
- Oliiviõli
- 1 tl vürtsköömneid
- Soola ja musta pipart
- Lõika keedetud peet väiksemateks tükkideks ja nõruta kikerherned.
- Püreesta peet, kikerherned ja küüslauk köögikombainis.
- Lisa tahiini, vürtsköömned, sool ja must pipar ning nirista juurde oliiviõli. Püreesta uuesti.
- Kui pasta tundub liiga paks, lisa veidi lisaks oliiviõli.
Serveeri peedihummust näiteks leivakrõpsude või tooreste köögiviljadega.
- Rukola
- Oliiviõli
- Sidrunimahl
- Sool
- Keedetud peet
- Marineeritud punane sibul
- Jämedalt hakitud Kreeka pähklid
- Balsamico kreem
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Sega rukola oliiviõli, sidrunimahla ja soolaga.
- Laota maitsestatud rukola taldrikule.
- Lisa peale tükeldatud keedetud peet, marineeritud punane sibul ja hakitud Kreeka pähklid.
- Nirista peale balsamico kreemi ja viimistleda salat värskelt jahvatatud musta pipraga.
See salat sobib ideaalselt eelroaks või kergemaks lõunaks.
Peedipirukad sinihallitusjuustuga
- Pärmi-lehttainas
- Keedetud peet
- Sinihallitusjuust
- Lõika pärmi-lehttainas ruudukujulisteks tükkideks. Tee noaga igale ruudule kerge sisselõige äärtesse, et tekiks "raam".
- Aseta igale tainaruudule viil keedetud peeti ja selle peale tükike sinihallitusjuustu.
- Tõsta pirukad 180-200 kraadini eelsoojendatud ahju ja küpseta umbes 10 minutit, kuni tainas on kuldne ja läbiküpsenud.
- Serveeri pirukaid soojalt eelroana või suupistetena.
Peet on suurepärane viis lisada oma menüüsse nii värvi kui ka kasulikke toitaineid. Proovi neid lihtsaid retsepte ja avasta peedi mitmekülgsus oma koduköögis!