Eesti lennujaamu väisas rekordarv sõitjaid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärast kaks aastat kestnud langust lennujaamade sõitjateveos, külastas 2011. aastal Eesti lennujaamu ligi 2 miljonit sõitjat, mis oli 36 protsenti rohkem kui 2010. aastal.

Rahvusvahelistel lendudel ulatus sõitjate arv ligi 1,9 miljoni sõitjani ja kasvas varasema aastaga võrreldes 37 protsenti, on kirjas statistikaameti blogis. Riigisisestel lendudel külastas lennujaamu 61 700 sõitjat, mis on 11 protsenti rohkem kui 2010. aastal.

Avati ka uusi lennuliine ning regulaarlende toimus nädalas rohkem kui aasta eest. Tallinna Lennujaam andis Eesti lennujaamade sõitjateveost 97 protsenti. Kauba- ja postivedu lennujaamade kaudu kasvas võrreldes 2010. aastaga vastavalt 56 ja 22 protsenti, ulatudes kokku üle 18 400 tonni.

Euroopa lennureisijateveo turg oli 2011. aastal edukas, kuigi lennundust häiris Islandi vulkaani Grimsvotn purse ja majanduslikud tingimused olid keerukad. Rahvusvahelise Lennutranspordi Ühenduse (IATA, International Air Transport Association) andmetel kasvas Euroopa lennuettevõtjate sõitjakäive 2011. aastal eelmise aastaga võrreldes kümnendiku.

Eesti õhutranspordiettevõtete sõitjakäive kasvas samal ajal viiendiku. Eesti õhutranspordiettevõtted vedasid rahvusvahelistel õhuvedudel üle 761 000 sõitja, mis oli viiendiku võrra enam kui 2010. aastal. Eestisisestel lendudel veeti ligi 30 000 sõitjat, mis oli 12 protsenti enam kui aasta varem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles