Nokia säästukuur viib töötajate pannkookidelt vahukoore

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia personali toidulauale jäävad pannkoogid moosiga alles.
Nokia personali toidulauale jäävad pannkoogid moosiga alles. Foto: Corbis / Scanpix

Mobiiltelefonidetootja Nokia säästukava sisaldab hoone valgustatuse vähendamist ja akende pesust loobumist, ka kaob töötajate pannkookidelt vahukoor.


Ettevõte tutvustas töötajatele kokkuhoiukava detaile, mille järgi võib administratiivhoones muutuda paksemaks tolmukiht ja lisanduda mustust, kirjutab Iltalehti.

Firma vähendab igapäevast koristamist, vähendatakse põlevate valgustite hulka. Ka otsustati loobuda tänavu akende pesust.

Seoses kokkuhoiuga muutuvad väiksemaks tualettides olevad käterätikud, fuajeest ja koridoridest kaovad lilled, väheneb toataimede ja kunstlillede hulk.

Töötajate tervisele mõeldes kaob pannkoogiportsult vahukoor, moos jääb siiski alles.

Nokia kommunikatsioonijuht Eija-Riitta Huovinen rääkis, et töötajad saavad ka edaspidi mitmekäigulise lõunasöögi. Magustoit võib asenduda puuviljadega.

«Vaatasime teenuste pakkujatega lepingud üle ja jõudsime otsusele, et suudame kulusid kärpida. Siin on tegemist ka koostööpartnerite oma kokkuhoiukavaga,» lisas ta.

Huovineni väitel on osaliselt tegemist ka keskkonnakampaaniaga. «Me ei poolda ühekordseid nõusid ja pürgime ka muus osas ökoloogilisuse poole. Näiteks kohvi võib osta oma kruusi sisse,» selgitas ta.

Raha ja keskkonda säästes korjab Nokia kokku söögipaikades ja joogiautomaatides olevad ühekordsed topsid. Pudelivee asemel soovitatakse inimestel juua kraanivett.

Ka on plaanis teha üks päev lihavabaks, püüdes sel moel propageerida taimetoitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles