Boroditš: olen erakonnale piisavalt andnud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Endise keskerakondlase Deniss Boroditši sõnul on ta erakonda panustanud oluliselt suurema summa, kui seda on liikmemaks, mistõttu ei mõista ta nõuet võlg tagantjärele tasuda.

«Minu südametunnistus on puhas. Kui ma võtan kõiki neid toetusi, mis ma olen erakonnale teinud otseselt, läbi valimiste toetuse, piirkonna toetuse, noorteühenduse toetamise või selle, et olen hulganisti uusi toetajaid leidnud, siis kokkuvõttes olen ma ikka väga palju panustanud. Kui rääkida, et ma olen kuskil midagi võlgu, siis jäägu see nende südametunnistusele,» leidis Boroditš.

Ta ei eitanud, et liikmemaksu nõudev punkt on erakonna põhikirjas tõepoolest olemas, kuid selle täitmist on võimalik jälgida raamatupidamislikult või inimlikult. «Üks asi on maksta otse, aga teine asi on teha näiteks piirkonnas üritusi. Ma tean, et väga paljud ka riigikogus on nii teinud ja neile seda ette ei heideta. See, kuidas maksta, on alati kokkuleppe teema.»

Segadust tekitas Boroditši sõnul ka see, et teatud perioodil oli lahtine, kas riigikogulane peaks liikmemaksu maksma piirkondadele või keskbüroosse.

Boroditš lubas, et ei jäta erakonna taotlust vastuseta. «Plaanisin Priit Toobaliga sellest näost näkku rääkida. Ma kavatsen selgitada oma seisukohta.» Tema sõnul ei arutanud Keskerakonnast hiljuti lahkunud liikmed omavahel seda, kas liikmemaksu võlad tasuda või mitte. See, et Lembit Kaljuvee võlad tasuda otsustas, on Boroditši sõnul tema otsus ja ilmselt lähtub iga endine liige sisetundest, kui palju ta parteisse panustanud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles