Sõidueksamile tulnud purjus mehele kutsuti politsei

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam
Sõidueksam Foto: Ants Liigus

Raplamaal on viimastel nädalatel üritatud sõidueksamit sooritama asuda alkoholijoobes ning ühel juhul pidi sekkuma ka politsei.


Viimase kolme nädala jooksul on Raplamaal olnud kolm juhtumit, kus autoregistrisse sõidueksamile on tuldud silmnähtavas alkoholijoobes, teatas Lääne prefektuur.

Kahel juhul on juba enne eksamisõidu alustamist selgunud, et autorooli kavatseb istuda ja oma sõiduoskusi hinnata lasta isik, kel on tugevad alkoholi lõhnad juures. Nendel isikutel on eksamisõit sel päeval tegemata jäänud.

Möödunud reedel kella 08.50 ajal teatati politseile Rapla autoregistrist, et sõidueksamit sooritav noormees on alkoholijoobes.

Enne eksamisõidu alustamist küsiti 1987. aastal sündinud noormehelt tema kainuse kohta. Noormees väitis, et on kaine.

Ka eksamineerija ei saanud aru enne, kui sõidukijuht tagurdades pead keeras ja kõrval istuvale hindajale alkoholilõhna näkku õhkas. Asjade loomuliku käiguna kutsuti kohale politsei, et saada kinnitust võimaliku joobe kohta.

Politsei tuvastas sõidueksami sooritajal alkoholijoobe ja tema suhtes alustati väärteomenetlust liiklusseaduse alusel. Noormeest ootab mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimise eest karistusena rahatrahvi kuni 18 000 krooni või aresti kuni 30 päeva.

Alkoholijoobes sõidueksamit sooritada üritanud noormehega tegelenud Rapla politseijaoskonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Olimar Merilain avaldas imestust, millise ükskõiksusega suhtutakse liiklusohutusse.

«Sõidueksam on tulevasele mootorsõiduki juhile oluline sündmus ja seda tuleks võtta täie tõsidusega. Mõistetamatu on see, kui juhiloa taotleja lubab endale sõidule tulla alkoholijoobes. Paratamatult jääb sellisel juhul mulje, et ka juhiloa omanikuna ei oska ta end kriitiliselt hinnata ning peab loomulikuks rooli istumist joobeseisundis.»

ARK soovitab kõigil sõidueksamile tulnuile, kel on kahtlus, et võib olla joove, rääkida sellest enne eksamit eksamineerijale.

Siis on võimalik alkomeetriga kontrollida ja kui tõesti ollakse purjus, siis jääb eksam sel päeval sooritamata.
Kui aga joove ilmneb pärast eksamisõidu alustamist, on tegemist sõiduki juhtimisega joobeseisundis ja see toob kaasa juba politseipoolse karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles